יום שלישי , 17 פברואר 2026
כמו כולם, גם אוהדי מנצ'סטר יונייטד על הכוונת (האתר הרשמי)

הליגה האנגלית שיגרה אזהרה חמורה לצופים

העונה החדשה של הליגה האנגלית יוצאת לדרך. הנהלת הפרמיירליג מנסה להילחם בתופעת ה-Vine שמאיימת לפגוע בזכויות השידור

אחת התופעות הנפוצות ביותר במונדיאל האחרון היה פרסום של השערים ברשתות החברתיות באמצעות אפליקציית Vine, שמאפשרת פרסום קטעי וידאו שנמשכים עד 7 שניות. התוצאה הייתה שהשערים פורסמו באתרים רבים ברחבי העולם באמצעות הטמעה של רכיב ה-Vine זמן רב לפני התקצירים הרשמיים של פיפ"א. מי שמנסה להילחם בתופעה הזו היא הליגה האנגלית.

ראשי הפרמיירליג הזהירו השבוע את הצופים באיצטדיונים שלא להעלות את הסרטונים בו מצולמים השערים לרשת. הנהלת הליגה טענה כי תעקוב אחרי האירועים ברשת Vine ותפעל לאתר את המפרסמים במטרה להעניש אותם על הפרת זכויות שידור.

דן ג'ונסון, מנהל התקשורת של הפרמיירליג התייחס לעניין: "ברור לנו שאוהדים רוצים לתפוס את הגולים בשידור חי או מוקלט ולצלם אותם. ברור לנו שאם זה קורה הם יהיו מעוניינים לפרסם את זה ברשתות החברתיות שברשותם, אבל זה פשוט בניגוד לחוק".

חוזר לעוד עונה באנגליה. ג'רארד. (צילום: ruaraidh-gillies)
חוזר לעוד עונה באנגליה. ג'רארד. (צילום: ruaraidh-gillies)

"מדובר בהפרה בוטה של זכויות השידור של רשתות הטלוויזיה ואנחנו מציעים לאוהדים לא לעשות זאת", הוסיף ג'ונסון, "אני יודע שאנחנו נשמעים כמו משביתי שמחות, אבל אנחנו חייבים להגן על הקניין שלנו". דין סקוגינס, סגן העורך הראשי ב"סאן" שמחזיק בזכויות התקצירים של המשחקים בליגה, התייחס גם הוא לסיפור: "חשוב להדגיש לכל האוהדים עד כמה הפעולה הזו היא לא חוקית ואסורה. יש לנו צוותים משפטיים שמתעסקים בסוגיה הזו וינסו למצות את הדין עם העוברים על החוק".

התשלום עבור זכויות השידור באנגליה הוא שהופך את הפרמיירליג לכה אטרקטיבית ועשירה. סקיי ספורט ו-BT ספורט, שמשדרים את משחקי המחזור בשבת-ראשון-שני, משלמים יחד מדי שנה כשלושה מיליארד פאונד עבור המשחקים של מנצ'סטר יונייטד, ליברפול, צ'לסי, ארסנל וכל היתר. הזכויות על תקצירי המשחקים מתחלקות בין אתרים רבים ברחבי העולם.

עשו לנו לייק בפייסבוק רוצים לראות כדורגל באנגליה?

עוד באותו נושא...

לראות את ההיסטוריה האמריקאית מקרוב, פילדלפיה (unsplash)

מונדיאל 2026 בפילדלפיה: האצטדיון, ה-Fan Fesitval והעיר ההיסטורית

פילדלפיה, "ערש הדמוקרטיה האמריקאית", היא הרבה יותר מסתם עיר מארחת. זוהי עיר היסטורית מרתקת שבה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *